Jaska i okolicaVijesti

Fašnička nedjelja u Jaski | foto

Jučerašnja, fašnička nedjelja, i u našem je gradu protekla u tom znaku. A Fašnik u Jaski ove je godine biti drugačiji. Odvijao se, naime, na drugim lokacijama, a promijenjen je i način nagrađivanja. Fašnička povorka po prvi puta se kretala sa Strossmayerovog trga, a maskirane grupe i pojedinci prolazili su glavnom jaskanskom ulicom sve do dvorane Srednje škole Jastrebarsko gdje je, također po prvi put, održan fašnički program.

Od 17 do 19 sati tamo se odvijalo predstavljanje svih maskiranih, a najkreativniji su bili nagrađeni. Nagrade su ove godine bile podijeljene u pet kategorija te su izabrane najbolje grupne maske među vrtićkom djecom, osnovnoškolcima i srednjoškolcima, kao i najbolja grupna i pojedinačna maska ostalih sudionika. 

“Kao i svake godine najveći i najkreativniji dio povorke činila su djeca Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko u pratnji svojih vrijednih odgajateljica. U njihovim originalnim maskama uživali su brojni građani koji su veselu povorku pratili sve do srednje škole, pa zatim i sa tribina dvorane djecu bodrili kroz program u kojem se svaka maskirana skupina posebno predstavila.  Za nagradu i trud, Dječji vrtić Radost Jastrebarsko nagrađen je od strane Grada i Turističke zajednice novčanom nagradom u iznosu od 5 tisuća kuna. Od odraslih maskiranih grupa, publici su se predstavile „Vinske frajle“ koje su ujedno i pobijedile te osvojile novčanu nagradu u iznosu od 3 tisuće kuna, zatim „Svetojanske rože“ koje su osvojile 2. mjesto i 2 tisuće kuna te dvije grupe sveprisutnih Svetojanskih mažoretkinja koje su se publici predstavile svojim plesnim točkama te tako osvojile novčane nagrade u iznosu od ukupno 1 500 kuna. U kategoriji pojedinačnih maski, 3. mjesto podijelili su „pokemon Pikachu“ i „IT“, 2. mjesto maska „Anđeo“, a 1. mjesto, vjerojatno i najmlađa maska na ovoj manifestaciji, predivna malena „Kokica“.  Već po tradiciji, jučer su Škanjac i Šojka preuzeli ključeve Grada i proglasili Jasku slobodnom Fašničkom republikom.” – izvijestili su organizatori Fašnika u Jaski.

Nakon službenog dijela, u dvorani Srednje škole održan je i “Bal pod maskama”.Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close