Jaska i okolicaVijesti

FAŠNIK U JASKI | Centralni događaj u nedjelju, noć ranije fašnički programi u kafićima

Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko pozvali su i jaskanske ugostitelje da se uključe u ovogodišnji Fašnik u Jaski koji će održati ove nedjelje, 11. veljače.

Večer uoči Fašnika, u subotu, ugostitelji bi u svojim lokalima organizirali fašničke programe, a posjetitelji bi trebali doći maskirani. Ugostitelje koji se prijave, tijekom noći između 23 i 1 sat poslije ponoći obići će i predstavnici Grada i Turističke zajednice, kako bi ocijenili gdje je to najbolji fašnički tulum.

Cilj je probuditi fašnički duh u Jaski, a novčane nagrade poticaj

 – organizatori

Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a biti će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Štrosu.
Kriteriji za odabir najboljih su: brojnost maskiranih posjetitelja u objektu i uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda ili DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.

“Želja nam je da upravo ovakvim inicijativama probudimo fašnički duh u Jaski, a novčanim nagradama damo poticaj grupama i lokalnim ugostiteljima da se u što većem broju uključe u organizaciju fašničkog vikenda. Također, Fašnik je zabava koju smo si dužni priuštiti, a samo natjecanje bi trebalo biti simbolično! Pripremamo još puno toga zanimljivog stoga počnite pripremati svoje maske i vidimo se na fašničkom ludilu u Jaski” – poručili su organizatori.

Podsjetimo, ovogodišnja fašnička povorka, u kojoj će sudjelovati svi uzrasti, krenuti će u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska prema glavnom gradskom trgu. Na Strossmayerovom trgu očekuje se dječji animacijski program, a program za odrasle voditi će Šojka i Škanjac te likovi iz Gruntovčana – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli.

Kao i prethodnih godina, najbolja i najkreativnija skupina na Fašniku bit će nagrađena s 10 tisuća kuna, uz uvjet da maske dosad nisu bile prezentirane na jaskanskom Fašniku. Svoju skupinu možete prijaviti u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1), na broj telefona 6727 940 ili na e-mail: info@tzgj.hr, sve do četvrtka 8. veljače, a prijavnica se može preuzeti OVDJE.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close