Jaska i okolicaOstaloVijesti

Fortenova nudi nekretnine koje nisu u funkciji – na listi i pet iz jaskanskog kraja

Cijene zemljišta u našem kraju od 21 do 153 tisuća kuna

Fortenova grupa je krenula s prodajom nekretnina iz ne temeljnog poslovanja, a na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu, trenutno se nalazi više od 110 nekretnina, među kojima je i 5 u jaskanskom kraju.

Nekretnine bivšeg Agrokora namijenjene prodaji, podijeljene su prema kategorijama: rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine. Trenutno se prodaje najviše zemljišta – 108, dok je komercijalnih nekretnina samo sedam i jedna je u kategoriji ostalo.

Na našem području prodaje se zemljište na pet lokacija: u Kupincu, Domagoviću, Cvetkoviću, te naseljima Donja i Gornja Reka. Površinom najveća je nekretnina, odnosno zemljište u Kupincu, u vlasništvu tvrtke Konzum plus, površine blizu 30 tisuća metara kvadratnih čija je početna cijena 153 tisuće kuna.

Kupinec

 

Konzum plus prodaje i poljoprivredno zemljište u Domagoviću, površine nešto veće od 6 tisuća metara kvadratnih za 21 tisuću kuna, te građevinsko zemljište u gospodarskoj zoni Jalšovec površine od oko tisuću i pol metara kvadratnih za oko 102 tisuće kuna.

Domagović

 

Cvetković

 

Tvrtka Mladina plus, iz sastava bivšeg Agrokora odnosno današnje Fortenove grupe, prodaje oko 7 tisuća metara kvadratnih šumskog zemljišta u naselju Donja Reka za 48 tisuća kuna, te tri katastarske čestice izvan građevinske zone, ukupne površine 4.300 metara kvadratnih s početnom cijenom od 29 tisuća kuna.

 

 

Ponude za kupnju nekretnina će se zaprimati u dvije faze. U prvoj fazi, od 15. srpnja do 16. rujna, prikupljaju se neobvezujuće ponude dok će proces zaprimanja obvezujućih ponuda trajati od 30. rujna do 30. listopada.

Dodajmo i da je nakon nedavne objave o prodaji nekretnina, Fortenova grupa morala odustati od prodaje 11 hektara zemljišta u baranjskoj Općini Bilje. Načelnik te općine tvrdio je, naime, kako je to zemljište u vlasništvu općine te kako su na njega u knjigama upisali “zabranu raspolaganja”, pa je uklonjena s liste nekretnina za prodaju Fortenove grupe.

Sve nekretnine koje se prodaju, njih preko 110, mogu se pronaći na posebnoj mrežnoj stranici.

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close