Jaska i okolicaVijesti

GDCK Jastrebarsko organiziralo ljetovanje u Novom Vinodolskom

Održana i Ljetna radionica Crvenog križa

Kao i prijašnjih godina, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je odlazak djece s područja našeg grada i susjednih općina na ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom. Njihovo vrijeme koje su tamo proveli bilo je kvalitetno osmišljeno kroz provođenje raznih kreativnih aktivnosti i radionica s ciljem da se djeca bolje međusobno upoznaju i razviju svoje potencijale.

Za djecu su organizirane i škola plivanja te radionice odnosno edukacije iz područja djelovanja i rada Crvenog križa poput pružanja prve pomoći i na temu Prevencija trgovanja ljudima. Uz tjelesne aktivnosti, štafetne igre, nogometni turnir, badminton i graničara te izbor najurednije sobe, mali eurosong i plesnjake vrijeme ljetovanja i ugodnog druženja brzo je proletjelo, a organizatori zahvaljuju na pomoći svim ustanovama, tvrtkama i jedinicama lokalne samouprave koje su se uključile i svojim sredstvima pridonijele da se djeci priušte ti nezaboravni trenuci.

Završila 9. Ljetna radionica Crvenog križa

Završila je i 9. Ljetna radionica za djecu u organizaciji GDCK Jastrebarsko koja se održavala cijeli prošli tjedan u prijepodnevnom terminu u prostoru jaskanske Glazbene škole. Radionice koje su bile organizirane su kreativna i likovna pod vodstvom Martine Vojnović te lutkarsko-reciklirajuća koju je vodila Danica Divjak, a prisustvovalo im je 18-ero djece koja su provodila dio svog slobodnog vremena baveći se različitim aktivnostima, igrajući se i družeći te razvijajući svoje potencijale kroz kreativno stvaralačko izražavanje.

Svi sudionici ovih radionica primili su i diplomu za sudjelovanje, a sve što su male vrijedne ruke izradile bit će izloženo na izložbi povodom Dana darivatelja krvi i objedinjeno s radovima Likovne kolonije koja se inače održava tijekom Jaskanskih vinskih svečanosti, ali naravno ukoliko to epidemiološke prilike dopuste.

fotogalerija:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close