Jaska i okolicaVijesti

GLOBE skupina jaskanske osmoljetke ide na državnu GLOBE smotru

GLOBE skupina OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko osvojila je treće mjesto na Međužupanijskoj GLOBE smotri koja je koncem prošlog tjedna održana u Karlovcu.

Učenice Eva Budinšćak, Tajana Milanović i Dora Pleše, predstavile su rad jaskanske GLOBE skupine u protekloj godini, te osvojile treće mjesto pa će sa svojom voditeljicom Ivkom Mihaljević, i na predstojeću državnu GLOBE smotru.

Na Međužupanijskoj smotri GLOBE škola sudjelovalo je 7 osnovnih i 3 srednje škole iz Karlovačke županije te dijela Primorsko goranske i dijela Zagrebačke županije.

“GLOBE program (Global learning and observation to benefit the enviroment) provodi se u našoj školi od 2010. godine. U sklopu programa provodimo atmosferska, hidrološka, fenološka, biometrijska i pedološka mjerenja. Učenici aktivno uče o okolišu te zapažaju promjene u okolišu, a na temelju prikupljenih podataka izrađuju projekte i komuniciraju sa znanstvenicima iz čitavog svijeta. U GLOBE programu primjenjuju se suvremene nastavne metode  poučavanja, a učenici su glavni nositelji.” – priopćeno je iz OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko.

foto: OŠ Ljubo Babić

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close