Jaska i okolicaVijesti

Gojislav Kovačić dekan Jastrebarskog dekanata, a i u Jaski novi kapelan

Došlo je do razrješenja i imenovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Župnik Gojislav Kovačić, iz župe Svetog Petra Apostola u Petrovini, imenovan je vršiteljem dužnosti dekana Jastrebarskog dekanata, a Matej Petrić novi je jaskanski kapelan.

To su samo dvije od ukupno 90-tak novih kadrovskih odluka kardinala Josipa Bozanića o imenovanjima i razrješenjima u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Tako je dosadašnji privremeni upravitelj župe Sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom, Filip Marić sada i službeno imenovan upraviteljem naše župe, a Ivica Budinšćak, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera, razriješen je službe pastoralnog suradnika u jaskanskoj župi.

Jaskanska župa dobiva dakle novog kapelana. Na tu je dužnost imenovan mladi Matej Petrić, koji se nedavno vratio sa studija u Rimu, a školovanje će nastaviti na Hrvatskim studijima gdje će pohađati specijalizirani studij hrvatskoga latiniteta i književnosti.

Zagrebačka nadbiskupija objavila je i da je velečasni Ivan Vučak, upravitelj župe Presvetog Trojstva u Krašiću i župe Sv. Marije Magdalene u Oštrcu, imenovan upraviteljem župe Sv. Mihaela Arkanđela i Sv. Ane u Gornjem Prekrižju, te da će mu u povjerenim službama pastoralnu pomoć pružati vlč. Juraj Prelec.

A porijeklom Svetojanac, Danijel Hačko, razriješen je službe upravitelja župe Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja u Zagrebu – Vrbani tri i službe župnog vikara u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani, te je imenovan upraviteljem župe Svetog Vida Mučenika u Brdovcu.

FOTO
DVD Novaki
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close