192/193 infoPolicijaVatrogasci

Gorjelo mu u kuhinji pa požar ugasio sam; Iz VZG-a pohvaljuju savjesnost i odgovornost

Oglašavanje

Sinoć u 23:30 sati policija i vatrogasci zaprimili su dojavu o požaru kuhinjskog namještaja u obiteljskoj kući u ulici Petra Svačića u Jastrebarskom. Odmah po dojavi na intervenciju je izašla središnja vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog s vatrogasnim vozilom za gašenje požara, autocisternom i 10 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili su kako je došlo do požara nape i kuhinjskih elemenata, te da je požar u početnoj fazi lokalizirao vlasnik aparatom za gašenje požara. Svi stanari bili su evakuirani izvan objekta, a u objektu je bila isključena električna energija. Vatrogasci su pristupiili prozračivanju objekta i dogašavanju kuhinjskih elemenata, te požar u potpunosti ugasili u 23:50 sati. Dio kuhinjskih elemenata demontirani su iz sigurnosnih razloga te izneseni ispred objekta, a nakon provjere stanja utičnica koje su bile zahvaćene požarom, ponovno je uključena i električna energija u objektu. Vlasniku su na kraju intervencije jaskanski vatrogasci sugerirali i naknadni pregled od strane ovlaštenog električara.

PROČITAJTE I OVO  Samoubojstvo u Ivančićima

Iz Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog naglašavaju kako treba pohvaliti savjesnost i odgovornost vlasnika objekta koji je odmah nakon uočenog požara postupio izuzetno staloženo i ispravno. Nakon što je primjetio požar uzeo je aparat za početno gašenje požara i sam prigušio požar, evakuirao obitelj te isključio električnu energiju.

Investicija u vatrogasni aparat za početno gašenje požara i ovom se prilikom pokazala višestruko isplativom, stoga našim sugrađanima preporučamo nabavku barem jednog aparata za početno gašenje požara kako bi se do dolaska vatrogasaca šteta nastala u požaru svela na minimum – zaključno poručuju iz VZG-a Jastrebarsko.

Komentari:

Oglašavanje
IZVOR
VZG Jastrebarsko
Oznake
Prikaži više

Ako ste propustili:

Zadnje vijesti:

Close

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru