Jastrebarsko

Grad Jastrebarsko počeo s pripremama za porez na nekretnine koji nam stiže 1. siječnja

Zbog poreza na nekretnine, kojega će svi će građani Hrvatske plaćati od prvog siječnja iduće godine, prikupljaju se podaci o nekretninama. Svi gradovi i općine dužni su, naime, sačiniti bazu podataka o nekretninama i poreznim obveznicima, radi pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine.

Porez na nekretnine zamijenit će postojeću komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor, a odnosit će se na sve stambene i poslovne nekretnine, garaže, pomoćne prostore, kao i prostore bez posebne namjene. Porez obuhvaća i građevinsko zemljište na kojem se obavlja poslovna djelatnost, kao i neizgrađeno građevinsko zemljište, ako se nalazi unutar građevinskog područja, a za koje je izdan akt o građenju.

I u gradu Jastrebarskom, dužni su, do konca ove godine, sačiniti bazu podataka o nekretninama, pa je gradska uprava ovih dana svim vlasnicima nekretnina, odaslala na kućne adrese obrasce, koje treba popuniti i vratiti na adresu Grada.

Odgovore na često postavljena pitanja i eventualne nejasnoće oko poreza na nekretnine dao je Grad Jastrebarsko u OVOJ obavijesti.

Obrasci koji se trebaju popuniti, mogu se preuzeti i na dnu obavijesti, no radi lakše navigacije prilažemo ih i ovdje:

Obrazac stambeni prostor

Obrazac poslovni prostor

Obrazac neizgrađeno građevinsko zemljište

Građani ili pravne osobe, koji imaju više nekretnina u vlasništvu a koje se nalaze na različitim lokacijama na području Grada Jastrebarskog za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.

Komentari:

Adblock detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa