Jaska i okolicaVijesti

Grad Jastrebarsko sufinancira izradu lovnogospodarskih osnova

Gradonačelnik Zvonimir Novosel i predstavnici pet jaskanskih lovačkih društava potpisali su Ugovore o financijskoj potpori Grada Jastrebarskog za izradu lovno gospodarskih osnova.

Lovno gospodarska osnova planski je akt kojim se detaljno uređuje gospodarenje određenom divljači i lovištem za razdoblje od 10 godina. Njezina izrada, koja bi trebala biti gotova do kraja ove godine, košta 10-tak tisuća kuna, a Grad Jastrebarsko lovačkim je društvima (na svom području), osigurao sufinaciranje od po 6 tisuća kuna.

Ugovore o tome, u srijedu su s gradonačelnikom Novoselom potpisali predstavnici lovačkih društava: Golub – Sveta Jana, Kuna – Cvetković, Srnjak – Volavje, Sokol – Petrovina i Jastreb – Jastrebarsko. Na području Grada djeluje još i lovačko društvo Sv. Hubert – Desinec, no ono ima važeću lovno gospodarsku osnovu.

“Jastrebarsko je poznato po tradiciji lovstva, a za to su zaslužni upravo naši lovci, koje svakodnevno vode brigu o očuvanju biološke raznolikosti, što je od višestrukog značaja za sve nas. U toj brizi puno je i troškova i upravo zato vjerujem da će im ova financijska pomoć uvelike olakšati izradu ovog važnog dokumenta“, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

Osim što je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s lovcima, gradonačelnik je istaknuo da se dobroj suradnji nada i u ubuduće.

 

Zadovoljstvo suradnjom Grada i jaskanskih lovaca izrazio je i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

 

A na financijskom doprinosu Grada lovačkim društvima, zahvalio je u ime svih lovaca, predsjednik Hrvatskog lovačkog društva Jastreb Jastrebarsko – Slavoljub Marčićev.

 

FOTO
Grad Jastrebarsko
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close