Jaska i okolicaVijesti

Gradnja nove osnovne škole samo što nije počela prije 15 mjeseci, no od toga još uvijek ništa

Izgradnja nove osnovne škole u Jastrebarskom, prošle godine u predizbornoj kampanji uoči lokalnih izbora samo što nije otpočela. Gradnju škole (na prostoru sajmišta u Gornjoj Jaski) obećavali su i lokalni političari i u ime osnivača i finanacijera (a to je Zagrebačka županija) župan Stjepan Kožić.

15 mjeseci kasnije, od škole ništa.

Ovako je trebala izgledati nova osnovna škola u Jastrebarskom

Za ovotjednog otvorenja obnovljene Područne škole Desinec, župan Kožić govorio je o izgradnji nove osnovne škole u Jastrebarskom, iako je svojevremeno u županijskom proračunu bio osiguran i dio novca za njezinu izgradnju, no promjenom političkih odnosa u Županiji, promijenio se i pogled oko potrebe izgradnje još jedne škole u Jaski.

foto: Zagrebačka županija

Župan je u ponedjeljak rekao da se tek sada izrađuje studija o kapitalnim projektima u školstvu za cijelu Županiju, iako je škola u Jaski bila najavljena kao gotova stvar:

 

Dakle, škola je u planu, ali hoće li je biti i kada, to nije poznato.

Ravnateljica jaskanske osnovne škole Sanja Sertić od početka je bila skeptična oko izgradnje nove školske zgrade, a evo što je o tome rekla u ponedjeljak, nakon svečanosti otvorenja obnovljene škole u Desincu:

foto: Grad Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button