Jaska i okolicaVijesti

Gradski muzej Jastrebarsko počinje djelovati samostalno, privremena ravnateljica Nikolina Ribarić | audio

Nakon što je niz godina djelovao u okviru gradske uprave, te posljednjih nekoliko godina bio u sastavu Centra za kulturu, Gradski muzej Jastrebarsko uskoro će napokon početi djelovati samostalno, što je temeljem Zakona o muzejima već odavno i trebao.

Osnivač nove gradske ustanove je Centar za kulturu, čija je ravnateljica ujedno i privremena ravnateljica Muzeja, a i knjigovodstvene poslove, kao i poslove čišćenja i održavanja, također će obavljati djelatnici Centra za kulturu, pa će u Muzeju biti zaposlena samo jedna osoba.

Odluka o osnivanju Gradskog muzeja Jastrebarsko, jednoglasno je usvojena na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Za rasprave, prije izglasavanja Odluke, oporba je imala dva upita. HDZ-ov Andrej Krlin imao je nedoumice oko ravnatelja odnosno ravnateljice te nove ustanove. Nikolina Ribarić je, naime, imenovana za privremenu ravnateljicu Muzeja, a Krlina je zanimalo…

 

Odgovorila je privremena, a po svemu sudeći i buduća ravnateljica Gradskog muzeja, Nikolina Ribarić, koja je ravnateljica Centra za kulturu:

 

U okviru Centra za kulturu Jastrebarsko djeluje i Gradska knjižnica, pa se i za mogućnost njezinog osamostaljenja interesirao MOST-ov gradski vijećnik Roman Rodić.

 

I na ovo pitanje odgovorila je Nikolina Ribarić.

 

Muzej će sada kao samostalna ustanova imati različite mogućnosti prijava na brojna natječaje, a moći će ostvarivati druga prava temeljem Zakona o muzejima.

Slična tema:

Back to top button