Jaska i okolicaVijesti

Gradski vijećnici paket mjera pomoći podržali jednoglasno, a odluku o zaduženju većinom glasova | AUDIO

Odluka o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 na području grada Jastrebarskog na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća usvojena jednoglasno, za razliku od odluke o zaduženju Grada za kapitalni projekt Sanacija nerazvrstanih cesta koja je usvojena većinom glasova.

U otežanim gospodarskim prilikama, paket mjera pomoći jaskanskim obrtnicima, gospodarstvenicima, udrugama i građanima, usvojilo je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 9. travnja putem video konferencije i bez uobičajenog aktualnog sata. Poslušajte raspravu:

Odluka o zaduženju donesena većinom glasova

Odluka o zaduženju grada Jastrebarskog za kapitalni projekt Sanacija nerazvrstanih cesta, usvojena je, kako rekosmo, većinom glasova vijećnika Gradskog vijeća. Najbitniji podaci:

  • Grad Jastrebarsko zadužuje se za 20 milijuna kuna
  • banka kreditor je ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK
  • kamatna stopa iznosi 1,15 %
  • krajnji rok korištenja kredita je 30. rujna ove godine
  • kredit će se otplaćivati u 60 jednakih uzastopnih tromjesečnih rata od kojih prva dospijeva na naplatu 31. prosinca 2021. godine.

Poslušajte raspravu:

Prvi rebalans Proračuna podržan jednoglasno

Ovogodišnja gradska blagajna, umjesto prije planiranih nešto više od 96 milijuna, raspolagati će s iznosom većim od 108 milijuna kuna. Povećanje od preko 12 i pol milijuna kuna predloženo je zbog refinanciranja postojećih kredita.

Poslušajte:

Sličan sadržaj

Back to top button