Jaska i okolicaVijesti

Gradsko kazalište Jastrebarsko svoj rad s mladima širi i na učenike osnovne škole

Gradsko kazalište Jastrebarsko početkom nove školske godine pokreće projekt “Mala škola glume” namijenjen osnovnoškolcima.

Kazalište je, naime, ove godine odlučilo svoj rad s mladima prošiti i na učenike osnovne škole. Za njih se unutar Dramske družine Ivana Brlić Mažuranić ponovno otvara Mala škola glume koja će upisati tri grupe, formirane prema uzrastima. U prvu, najmlađu ići će učenici 1., 2. i 3. razreda, u drugu 4., 5. i 6., a u treću najstariju, učenici 7. i 8. razreda.

Program sadrži dramske metode i tehnike, posjet profesionalnom kazalištu, te završnu predstavu, a oslanja se na moderne dramsko pedagoške tokove. Upravo zato naglasak će biti na razvijanju mašte, kreativnosti, izražavanju, samopouzdanju, timskom radu, koncentraciji i osobnosti, a tek onda na znanju o kazalištu i glumi. Grupe će voditi iskusni dramski pedagozi, a voditeljica cijelog projekta bit će profesorica Mia Matasić, dugogodišnja članica Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Mala škola glume odvijati će se dva puta tjedno za svaku grupu, s radom će započeti u posljednjem tjednu mjeseca rujna, a završiti krajem svibnja iduće godine. Upise je moguće obaviti preko kazališnog maila gkj1968@gmail.com, mobitela (095 904 9753) ili uživo 16., 19. ili 23. rujna u kinodvorani u Jastrebarskom.

Sve ostale detalje saznajte ovdje.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close