Jaska i okolicaVijesti

Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko održalo je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko. Natjecanju u OŠ “Ljubo Babić” prisustvovale su 4 ekipe podmlatka s područja grada Jastrebarskog, po jedna iz općina Klinča Sela, Pisarovine, Krašića i Žumberka te 3 ekipe mladih Srednje škole Jastrebarsko.

Natjecanje je bilo koncipirano na ukupno 6 radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, zatim Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu te ljudskim pravima, dok se na posljednje dvije pozicije provjeravalo znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Najviše bodova ostvarila je, i prvo mjesto osvojila, ekipa podmlatka OŠ “Vladimir Nazor” iz Pisarovine s mentoricom Daliborkom Turk. Drugo mjesto pripalo je ekipi podmlatka OŠ “Ljubo Babić” iz Jastrebarskog s mentoricom Nadom Jurković, dok je treće mjesto osvojila ekipa podmlatka OŠ “Klinča Sela” s mentoricom Marinom Čićek.

Kod mladih ekipa iz Srednje škole Jastrebarsko, najviše bodova ostvarila je ekipa “AUXILIUM”, ispred ekipe “KOMPRESE” i ekipe “KLEMIĆI”. Mentorica ekipa iz jaskanske srednje škole bila je profesorica Klementina Stepinac.

Natjecanje je svečano otvorio dogradonačelnik grada Jastrebarskog Domagoj Šlat.

“Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje u pružanju prve pomoći i ti mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer su svoje slobodno vrijeme posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.” – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close