Jaska i okolicaVijesti

Gradsko vijeće donijelo proračun za 2019. godinu, od ovogodišnjeg veći za 8%

Većinom glasova jaskansko je Gradsko vijeće donijelo sinoć proračun Grada Jastrebarskog za 2019. godinu, koji iznosi 65 milijuna kuna, točnije 65.740.500 kn, što je u odnosu na ovogodišnji povećanje za 8,24%.

Oporbeni vijećnici bili su prilikom glasanja suzdržani, a tijekom sat i pol duge rasprave iznosili su brojne primjedbe i kritike na ovaj temeljni gradski financijski dokument kojega je predstavila pročelnica Upravnog odjela za financije – Ivana Španić:

 

Proračunski korisnici su, podsjetimo, Dječji vrtić, Glazbena škola i Centar za kulturu, koji uz prihode iz gradskog proračuna ostvaruju i vlastite prihode. A najznačajniji izvor prihoda gradske blagajne, i u idućoj će godini biti oni od poreza i prireza na dohodak. Govoreći o prihodovnoj strani gradskog proračuna, pročelnica Ivana Španić sinoć je istaknula:

 

Rashodi i izdaci u proračunu uravnoteženi su s prihodima:

 

Kao sastavni dokumenti uz Proračun za 2019. godinu, na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojene su i Projekcije proračuna za 2020. i 2021. godinu.

 

Većinom glasova sinoć je usvojeno i 10-tak razvojnih programa javnih potreba koji su također sastavni dio godišnjeg proračuna. Osobito burno bilo je za rasprave o Programu javnih potreba zaštite i spašavanja, kad je HDZ-ovog vijećnika Miljenka Pavlakovića, zbog prigovoranja i prepucavanja oko financiranja vatrogasaca, predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić udaljila sa sjednice.

 

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close