Jaska i okolicaVijesti

Gradsko vijeće jednoglasno PROTIV obrade opasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom

O obradi opasnog i neopasnog medicinskog otpada tvrtke Remondis Medison, sinoć se na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo više od dva sata.

Nakon burne rasprave i nekoliko stanki, jednoglasno je usvojen zajednički zaključak kojim je izraženo protivljenje izdavanju dozvole za obavljanje tog posla u našoj sredini. Zaključak je obznanila predsjednica Gradskog vijeća – Željka Kovačić:

 

Ovakvim zaključcima, prethdodila je dvosatna rasprava. Prije rasprave, kronologiju događanja vezanih uz poslovanje Remondis Medisona u našem gradu, obrazložila je pročelnica Upravnog odjela za imovinsko – pravne poslove, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša – Irena Strmečki Šlat. U raspravi su sudjelovali: HDZ-ovi vijećnici Miljenko Pavlaković, Andrej Krlin i Tomislav Preprotić, MOST-ov Roman Rodić, kao i gradonačelnik Zvonimir Novosel, te bivši ministar zaštite okoliša i prirode i aktualni predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša Mihael Zmajlović, i svi oni, više su puta izlazili za govornicu.

Snimka rasprave:

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close