Jaska i okolicaVijesti

Gradskom društvu Crvenog križa Jastrebarsko doniran automobil

Zagrebačka županija jučer je društvima Crvenoga križa sa svog područja, koja su uključena u program zapošljavanja žena “Zaželi”, (a čija se provedba financira sredstvima Europskoga socijalnog fonda), donirala osobna vozila.

Automobil je dobilo i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko, kao i Crveni križ Samobora, Ivanić-Grada i Dugog Sela, dok su društva Vrbovca i Svetog Ivana Zeline vozila dobila krajem lanjske godine.

Ključeve je ravnateljicama uručio župan Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost svih šest vozila je oko 900.000 kuna. “Uključili smo se u program “Zaželi” donacijom vozila, kojima će se lakše dolaziti do korisnika programa, a povećat će se i sigurnost žena koje, u sklopu programa, brinu o starijim osobama i obilaze ih u njihovim kućanstvima. Zahvala društvima Crvenoga križa koji provode ovaj izuzetno kvalitetan, vrijedan i financijski značajan program. Nadam se da će unutar županije biti još onih će se uključiti u njega i, u budućem periodu, pripomoći starijim osobama da lakše  žive” – rekao je župan Kožić.

Kroz program “Zaželi”, kojega u županiji provode društva Crvenoga križa, zaposleno je više od 90 žena koje brinu o više od 500 starijih osoba. Program obuhvaća pomoć u kući, poput obavljanja osnovnih kućanskih poslova, pripremanja jednostavnih obroka, plaćanja režija, donošenja lijekova… Korisnike projekta i opseg usluge koja im se pruža odabrali su centri za socijalnu skrb.

“Zahvaljujemo i Županu i stručnim službama Zagrebačke županije što su prepoznali rad našeg društva i važnost ovog projekta. Iznimno smo ponosni na ovaj projekt kojim smo zaposlili 15 žena i koordinatoricu projekta te vodimo brigu o 64 korisnika. Hvala i dragim kolegama u Dugom Selu na lijepom gostoprimstvu.” – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

FOTO
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close