Jaska i okolicaVijesti

Gradu Jastrebarskom petica za transparentnost proračuna i kvalitetu web stranice

Institut za javne financije, Gradu Jastrebarskom je i ove godine dodijelio peticu za transparentnost proračuna, ali isto tako i peticu za kvalitetu web stranice.

Jučer je, naime, Institut za javne financije predstavio rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, koje su za svoju transparentnost ove godine ocijenjene prosječnom ocjenom 3,9 od mogućih 5.

Peticu za transparentnost ove je godine dobilo 65 gradova, među kojima je i grad Jastrebarsko, koji je objavio sve potrebne dokumente. Naime, proračunsku transparentnost Institut mjeri brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim internetskim stranicama, a ti dokumenti su: izvještaji o godišnjem i polugodišnjem izvršenju proračuna, prijedlog proračuna i izglasani proračun, te proračunski vodič za građane.

Grad Jastrebarsko, kao i prošle godine, ispunio je sve zakonske obveze te je za to od strane Instituta za javne financije ocijenjen peticom, a peticu je isto tako dobio i za kvalitetu web stranice na kojoj se posjetitelji vrlo lako mogu snaći. “Dragi sugrađani, i dalje ćemo se truditi transparentno i pravovremeno objavljivati i dijeliti s Vama sve informacije vezane za naš rad te Vaš i naš grad!”, poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

FOTO
Grad Jastrebarsko
Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close