Jaska i okolicaVijesti

Hagleitner Hygiene – investicija od 17,5 milijuna kuna u Jastrebarskom

Novi servisni centar je u funkciji

Godišnji promet od 30 milijuna kuna u Hrvatskoj, tako glasi cilj Hagleitnera, a taj austrijski proizvođač higijenskih proizvoda želi to ostvariti do 2027. g. U tu svrhu mnogo se investira, pa je tijekom ove godine izgrađena poslovnica u Jastrebarskom koja je svečano otvorena prošlog petka.

U jaskanskoj gospodarskoj zoni Jalševac, tvrtka Hagleitner otvorila je, naime, novi servisni centar. Ovoj, ali i drugim tvrtkama,  gospodarska zona Jalševac, inače najveća poduzetnička zona u Zagrebačkoj županiji, zanimljiva je, navode iz Grada Jastrebarskog “zbog dobrog geografskog položaja, prometne povezanosti te dobre poduzetničke i gospodarske klime.”

“2007. godine došli smo ovdje i unajmili prostor, bili tu dvanaest godina i sada smo otvorili servisni centar. Jastrebarsko je za Hagleitnera pravo mjesto za gradnju. Imamo odličan položaj jer smo samo 130 kilometara do Rijeke, 230 kilometara do Pule i 300 kilometara do Osijeka”, istaknuo je prilikom otvaranja direktor tvrtke Hans Georg Hagleitner.

“Otvorenjem novog servisnog centra očekuje se i povećanje broja radnika”, kazao je Johann Migsich, manager za Hrvatsku te nastavio: “Bit će to radna mjesta u prodaji, administraciji, a potrebni su i dostavljači te tehnički serviseri”.

Johann Migsich

 

Među brojnim uzvanicima bio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel, kojemu je prilikom otvorenja ugledni Investitor zahvalio na susretljivosti. “Do početka realizacije ove vrijedne investicije bilo je potrebno riješiti niz izazova, no kao i u svim situacijama do sada potrudili smo se u što kraćem roku omogućiti Investitorima da krene realizacija planiranog projekta. Iznimno mi je drago da ova tvrtka svakodnevno sve više raste, a naročito sam sretan i ponosan što se razvija upravo u Jastrebarskom te što je ugledni Investitor prepoznao, uz susretljivost zajednice, broje pogodnosti i povoljne uvjete ove sredine, ali i Gospodarske zone Jalševac kao takve najveće u Zagrebačkoj županiji. Hagleitner je još 2007. došao u grad i otvorio deset radnih mjesta, a danas je to ovdje dvostruko više. Otvorenjem ovog objekta zasigurno će se broj radnih mjesta dodatno povećati, a što je izuzetno dobro i pozitivno za grad Jastrebarsko koji već sada ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj!”

Vlasnik tvrtke i direktor Hans Georg Hagleitner i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel

 

Pozadina za širenje 

Vrijednost novog servisnog centra je 17,5 milijuna kuna, a izgradnja centra je bio logičan korak za kompaniju. Johann Migsich je kao country manager odgovoran za Hrvatsku: “turizam ovdje cvjeta”.  Kako navode u tvrtki Hagleitner – “kvaliteta čini razliku – čak i kada je u pitanju higijena. Zato ugostitelji i hotelijeri biraju Hagleitner. Potražnja je neprekidna, s 1.500 domova koji trenutno kupuju od nas – iz svih krajeva zemlje.”

Hagleitner u Hrvatskoj 

Osim Jastrebarskog, Hagleitner upravlja podružnicom u Zadru – s ukupno 33-oje suradnika. Od travnja 2018. do ožujka 2019, tvrtka je implementirala 11,9 milijuna kuna samo u Hrvatskoj (poslovna godina).

Hagleitner u svijetu

Hagleitnera donira high-end higijenu: za praonice rublja, kuhinje, za kućanstvo, kao i za ruke te površinske dezinfekcije. Polazna točka je Zell am See u Austriji. Tu se istražuje, razvija i proizvodi, a sve daljnje grane su prodajna mjesta. Tvrtka tako posluje na ukupno 27 lokacija u dvanaest zemalja – s više od 975 zaposlenih. Godišnji promet koncerna iznosi 125,2 milijuna EUR (poslovna godina 2018/19).

FOTO
Hagleitner Hygiene International GmbHGrad JastrebarskoWerner Krug
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close