Jaska i okolicaVijesti

HDZ-ovci sutra biraju uz strogo pridržavanje pravila

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a poslalo je svim nadležnim tijelima na županijskim, gradskim i drugim razinama naputak za provedbu sutrašnjih unutarstranačkih izbora, vezano uz mjere zaštite od širenja koronavirusa.

Povodom aktualne situacije s koronavirusom, a u kontekstu održavanja unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici koji se održavaju sutra kad se bira predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika stranke, Središnje izborno povjerenstvo donijelo je određene mjere i preporuke kojih se moraju pridržavati svi dionici izbornog procesa.

Tako će birački odbor morati odrediti jednog od svojih članova koji će biti zadužen za održavanje reda na biračkom mjestu, kontrolu i reguliranje ulaska i izlaska birača s biračkog mjesta te cjelokupno praćenje postupanja osoba koje se nalaze na biračkom mjestu u provođenju mjera zaštite.

Svako biračko mjesto mora imati najmanje jedno dezinfekcijsko sredstvo za pranje/čišćenje ruku i prilikom ulaska u prostoriju gdje se održavaju izbori, a prije samog pristupanja glasovanju birač mora oprati/dezinficirati ruke. Na biračkom mjestu u isto vrijeme ne smije biti više od 15 ljudi, što uključuje i članove izbornog povjerenstva i promatrače. Prostorija biračkog mjesta mora biti redovno provjetravana, ako postoje prozori potrebno ih je držati otvorenima ili otvarati vrata. Izbjegavati rukovanja te održavati razmak od barem jednog metra kod razgovora. Članovi biračkog odbora/izbornog povjerenstva neka ne uzimaju identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu ili  putovnicu) i člansku iskaznicu birača u svoje ruke već isti pregledavaju iz ruku samog birača. Na biralište je potrebno ponijeti svoju kemijsku olovku s kojom će se glasovati. Nakon obavljenog glasovanja birači se ne smiju zadržavati na biračkom mjestu.

Jaskanski HDZ-ovci glasati će sutra u prostorijama stranke, Vladka Mačeka 2, u vremenu od 8 do 19 sati. Miljenko Vučković, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Klinča Sela, uputio je uoči nedjeljnih unutarstranačkih izbora poziv svim članovima Hrvatske demokratske zajednice da svakako dođu glasati za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a. Izbori će se također održavati u nedjelju od 8 do 19 sati u maloj dvorani Društvenog doma Klinča Sela.

Povezane vijesti

Back to top button