Jaska i okolicaVijesti

HEROJI NEVREMENA | Gotovo 300 vatrogasaca interveniralo više od 50 puta!

foto: VZG Jastrebarsko

Olujno nevrijeme koje je jučer i u nedjelju pogodilo Hrvatsku, nanijelo je veliku materijalnu štetu i stvaralo probleme u prometu i na području grada Jastrebarskog. Sve žurne službe bile su, a i danas su, na terenu kako bi se sanirale štete.

Najviše posla imale su vatrogasne postrojbe, koje su intervenirale ukupno 51 puta. Na teren su izlazile postrojbe iz 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 289 vatrogasaca.

foto: VZG Jastrebarsko

Vatrogasci su najviše posla imali u gradu Jastrebarskom gdje su bili na 9 intervencija, na Plešivici je trebalo intervenirati 6 puta, u Svetoj Jani i Pavlovčanima po 4 puta, u Gornjem Desincu, Belčićima, Brezniku, Miladinima bile su 3 intervencije, u Donjem Desincu, Prhoću, Prilipju, Hrastju, Hrašću, Prodin Dolu interveniralo se po dva puta, te po jedan put u Brebrovcu, Zdihovu, Donjoj Reki, Celinama i Črnilovcu.

Vatrogasnim postrojbama koordinirao je zapovjednik VZG Jastrebarskog – Vedran Boričević te njegov zamjenik Goran Batušić, uz veliku potporu županijskog vatrogasnog operativnog centra, s kojim je bila stalna komunikacija. Zbog neprestanih dojava, u središnjoj vatrogasnoj postrojbi, dakle u DVD-u Jastrebarsko, formiran je i operativni centar s dežurstvom, kako bi vatrogasci što prije bili na raspolaganju.

foto: VZG Jastrebarsko

Tijekom dvodnevnog olujnog nevremena, najviše intervencija, ukupno 18, imalo je dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko, sedam puta na teren su izlazili članovi DVD-a Plešivice, pet puta vatrogasci Gornjeg Desinca, po četiri intervencije imali su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Petrovine, Črnilovca i Svete Jane, DVD Malunje Hrastje interveniralo je tri puta, DVD Belčići i Donji Desinec dva puta, te DVD Zdihovo i Stankovo jedan put.

foto: VZG Jastrebarsko

Svima njima riječi zahvale uputili su danas: vatrogasni zapovjednik Vedran Boričević, njegov zamjenik Goran Batušić i tajnik Goran Dikšić. Evo što su poručili vatrogascima: “I tijekom olujnog nevremena, 12. i 13. svibnja, koje je pogodilo naš grad, pokazali ste prije svega humanost, spremnost i organiziranost u otklanjanju posljedica nevremena, a sve na pomoć i dobrobit naših dragih susjeda, sumještana i svih stanovnika grada Jastrebarskog! Svim vatrogascima, koji su sudjelovali na 51 vatrogasnoj intervenciji, a i onima koji su u svojim spremištima čekali i bili spremni pomoći svojim kolegama, hvala i čestitke!”

Zahvale pripadaju i svim ostalim službama koje su u izrazito teškim vremenskim okolnostima, obavljale svoje poslove. Policijska postaja Jastrebarsko javlja da su zbog jučerašnjeg olujnog nevremena, njezini službenici intervenirali u 20-tak slučajeva – zbog pada stabala i električnih stupova, odnosno oštećenja vozila, kao i drugih nepogoda izazvanih vremenskim neprilikama.

Osim vatrogasaca i policije, pune ruke posla imali su, a osobito danas imaju djelatnici gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko koji od ranog jutra rade na uklanjanju posljedica nevremena, a i djelatnici Elektre bili su stalno na terenu. Jaskanska policija priopćila je da za olujnog nevremena, koje je prouzročilo brojne probleme i velike štete, na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, a gradonačelnik Zvonimir Novosel je poručio:“Svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u ovoj akciji, veliko hvala. Jaska je još jednom pokazala koliko je složna kada je to najpotrebnije, a ponovno su najveće i najhrabrije srce pokazali naši vatrogasci! Upravo zato im hvala na tome!”.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close