Jaska i okolicaVijesti

Hoće li Vode Jastrebarsko morati platiti penale za propust u provođenju EU projekta?

audio

O dobivanju penala zbog pogrešaka u provođenju EU projekta poboljšanja vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko, pod nazivom “Naša voda naša budućnost”, posljednjih se tjedana neslužbeno govori, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, točnu informaciju s tim u vezi zatražio je HDZ-ov gradski vijećnik Luka Cipurić:

 

Odgovorio je direktor gradske tvrtke Vode Jastrebarsko – Mario Brnabić:

 

 

Zbog toga se tvrtka Vode Jastrebarsko žalila Hrvatskim vodama, pod čijim se patronatom provodi ovaj vodno komunalni projekt financiran iz fondova Europske unije. Direktor Brnabić na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, citirao je dijelove dopisa koji je uputio Hrvatskim vodama.

 

Tvrtka Vode Jastrebarsko pokrenula je sredinom travnja i sudski spor, a govoreći o zavrzlami oko “sporne” penalizacije, direktor Mario Brnabić još je rekao:

 

A na tom popisu s najvećom kaznom od 53 milijuna kuna nalazi se komunalna tvrtka iz Poreča, potom slijedi Rovinj s 20 milijuna kuna penalizacije i na trećem mjestu je Jastrebarsko, s kaznom od 18 milijuna kuna, dok su Krk, Šibenik, Vukovar i neki drugi veći projekti, kažnjeni s ukupno 60 milijuna kuna. Neki su već sasvim odustali ili znatno usporili projekte, a o jaskanskom projektu “Naša voda, naša budućnost”, direktor Brnabić zaključno je istaknuo:

 

Podsjetimo na kraju, riječ je o projektu vrijednom gotovo 170 milijuna kuna, a 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko, započeo je u listopadu 2017. godine, dovršetak se planira u ožujku 2021., a radovi obuhvaćaju: dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Sličan sadržaj

Back to top button