Jaska i okolicaVijesti

Hotel Jaska ponovno otvara svoja vrata

 

Nakon petomjesečne obnove i rekonstrukcije, ovih će dana ponovo svoja vrata otvoriti hotel Jaska, čiji počeci rada sežu 36 godina unatrag kada ga je, kao prvi hotel na području Jastrebarskog, 1983. godine otvorila ondašnja Ugostiteljska radna organizacija Jaska. U okviru djelovanja URO Jaske, hotel je uspješno radio, no privatizacija te tvrtke neslavno je završila i rezultirala njegovim zatvaranjem 2005. godine.

Tek sada, 14 godina kasnije, hotel je dobio novog vlasnika, tvrtku Noshi ugostiteljstvo s Raba, koja najavljuje novi ozbiljan i uspješan početak, osamdesetih i devedesetih godina omiljenog jaskanskog hotela.

Uz hvale vrijednu, dugo očekivanu renovaciju, i estetsku i funkcionalnu, hotel za sada nosi tri zvjezdice, te raspolaže s obnovljenom 51 sobom i 110 kreveta, a u idućoj fazi obnove u planu je uređenje ljetne dvorišne terase, aperitiv bara, te niz drugih sadržaja, koji će ponudu hotela učiniti kompletnom za sve zahtjevnije goste.

Najsnažniji adut hotela je restoran kapaciteta do 200 osoba, u kojem će se ubrzo, zahvaljujući bogatom i raznovrsnom meniju i dobro organiziranoj kuhinji, moći organizirati svadbene i sve druge privatne i poslovne proslave, domjenci i svečanosti.

Naslanjajući se na sadržaje koji su turistima na području Jastrebarskog i najprivlačniji: vinska cesta, sportski, a posebno biciklistički turizam, te okruženje jedinstvenog krajolika, uz lokacijsku pogodnost blizine Zagreba, obnovljeni hotel Jaska koji će službeno biti otvoren 2. prosinca, mogao bi ubrzo povratiti status kakav je imao u najboljim godinama svog poslovanja.

Back to top button