SportVijesti

HRVANJE | Niko Kamenjašević državni kadetski prvak, Bruno Čabula brončani

Jaskanac Marko Budišćak bio je srebrni na prvenstvu Zagreba i Zagrebačke županije

Niko Kamenjašević iz Klinča Sela i njegov klupski kolega Tomislav Brkan, članovi zagrebačkog hrvačkog kluba Herkul državni su kadetski prvaci.

U subotu je, naime, u Brezovici održano prvenstvo Hrvatske za kadete u grčko-rimskom stilu i Herkuli su opet bili odlični. Niko Kamenjašević je osvojio zlato u kategoriji do 65 kg s 4 pobjede kao i Tomislav Brkan u kategoriji do 92 kg. Matej Rebić je osvojio srebro u svojoj kategoriji s 3 pobjede i porazom u finalu, a Bruno Čabula također iz Klinča Sela, je u istoj kategoriji do 55 kg osvojio broncu 3 pobjede i porazom u polufinalu.

Hrvačkog klub Herkul ekipno je osvojio 2. mjesto na državnom kadetskom prvenstvu.

Marku Budišćaku srebro

Dodajmo i kako je vikend ranije, održano prvenstvo Zagreba i Zagrebačke županije za kadete i seniore, a na kojem je nastupio i Jaskanac Marko Budišćak, član hrvačkog kluba Lika iz Zagreba, i koji je u kategoriji 130 kg osvojio drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.

Osim njega, iz hrvačkog klub Lika dolazi i nekoliko brončanih, a to su seniori Dino Filipović do 130 kg i Marko Lalić do 77 kg, te kadeti Sebastian Čibarić do 55 kg, Grga Filajdić do 60 kg i Luka Radenić do 71 kg.

Herkuli najbolji na prvenstvu Zagreba i Zagrebačke županije

I Herkuli su krajnje uspješno nastupili na prvenstvu Zagreba i Zagrebačke županije za kadete i seniore. Ekipno su, naime, među kadetima bili prvi, a među seniorima drugi, što im je donijelo ukupno prvo mjesto.

U uzrastu seniora zlato je osvojio Antonio Kamenjašević do 82 kg, srebro Mario Petrak do 63 kg i Eugen Jakovljević do 98 kg, a broncu Ivan Vrban do 77 kg.

U uzrastu kadeta medalje su osvojili: Zlatne – Bruno Čabula do 55 kg, Niko Kamenjašević do 71 kg i Tomislav Brkan do 92 kg; srebrnu Marin Pepić do 60 kg, a brončanu Borna Orešković do 71 kg.

Povezane vijesti

Back to top button