Jaska i okolicaVijesti
Izdvojeno

HUMANITARNA AKCIJA U JASKI

Pomoć za obitelji čije su kuće stradale u ovotjednim požarima

Dva velika požara, obilježila su početak ovoga tjedna u jaskanskom kraju. U ponedjeljak navečer, u Vukšin Šipku je izgorjela kuća obitelji Kišan, a u utorak predvečer, zapalilo se krovište kuće obitelji Vulić u Bakačevoj ulici u Jastrebarskom.

Štete su velike, a šesteročlana obitelj iz Vukšin Šipak, ostala je bez svog doma. O tome je bilo govora i na aktualnom satu sjednice gradskog vijeća, koja je održana dan nakon požara. SDP-ov gradski vijećnik Nedeljko Bujan, pitao je gradonačelnika Zvonimira Novosela, može li kako Grad pomoći?

 

Nužan smještaj ove obitelji je, dakle, riješen, a Grad je trenutno u potrazi za stambenim objektom, u koji bi se privremeno smjestila unesrećena obitelj. Troškove smještaja, financirati će Grad Jastrebarsko, sve dok se ne nađe način za trajno zbrinjavanje, s obzirom da na izgorjeloj kući rekonstrukcija nije moguća.

U suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, Grad je pokrenuo postupak za pronalazak objekta, koji bi se, uz minimalna ulaganja mogao staviti u funkciju te se kao takav i dodijelio na korištenje.

S obzirom na to da je ovoj obitelji skoro sve izgorjelo, između ostalog i šest motornih pila, koje je vlasnik koristio za rad, jer je obitelj prihode ostvarivala od djelatnosti vlastitog obrta za šumske usluge, potrebno je osigurati ono najvažnije za život.

Grad je, stoga, pozvao sugrađane da pomognu na način na koji mogu, a potrebna je: obuća, odjeća, hrana, posteljina, madraci, kreveti i ostalo. Kako je riječ o humanitarnoj akciji, u kojoj se potrebito prikuplja za poznate osobe, odnosno roditelje i djecu staru 9, 10, 17 i 19 godina, navedene su potrebne konfekcijske veličine odjeće, kao i broj cipela.

Obitelj Kišan:

Žene – visine 165 – 170 cm, br. obuće 37-39

Muški – visine 172 cm, (dječji brojevi 9-10); br. obuće 34,35,41,42

Uplata donacija:

Broj računa: HR96 23600001102165604

Poziv na broj: 9001-2017

Račun: Društvo naša djeca Jastrebarsko

Naslov uplate: “Donacija za obitelj Kišan – Pahanić”

Kontakt: Ivan Fabijanić: 091 6271 616 ili info@jastrebarsko.hr

 

Dodajmo i kako je Grad Jastrebarsko i s obitelji Vulić stupio u kontakt te se traže moguća rješenja za pomoć.

 

 

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Close