DogađanjaJastrebarskoZanimljivosti

HUMANITARNA AKCIJA U JASKI

Pomoć za obitelji čije su kuće stradale u ovotjednim požarima

Dva velika požara, obilježila su početak ovoga tjedna u jaskanskom kraju. U ponedjeljak navečer, u Vukšin Šipku je izgorjela kuća obitelji Kišan, a u utorak predvečer, zapalilo se krovište kuće obitelji Vulić u Bakačevoj ulici u Jastrebarskom.

Štete su velike, a šesteročlana obitelj iz Vukšin Šipak, ostala je bez svog doma. O tome je bilo govora i na aktualnom satu sjednice gradskog vijeća, koja je održana dan nakon požara. SDP-ov gradski vijećnik Nedeljko Bujan, pitao je gradonačelnika Zvonimira Novosela, može li kako Grad pomoći?

 

Nužan smještaj ove obitelji je, dakle, riješen, a Grad je trenutno u potrazi za stambenim objektom, u koji bi se privremeno smjestila unesrećena obitelj. Troškove smještaja, financirati će Grad Jastrebarsko, sve dok se ne nađe način za trajno zbrinjavanje, s obzirom da na izgorjeloj kući rekonstrukcija nije moguća.

U suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, Grad je pokrenuo postupak za pronalazak objekta, koji bi se, uz minimalna ulaganja mogao staviti u funkciju te se kao takav i dodijelio na korištenje.

S obzirom na to da je ovoj obitelji skoro sve izgorjelo, između ostalog i šest motornih pila, koje je vlasnik koristio za rad, jer je obitelj prihode ostvarivala od djelatnosti vlastitog obrta za šumske usluge, potrebno je osigurati ono najvažnije za život.

POGLEDAJTE I OVO:  Cijeli ovaj tjedan policijska akcija

Grad je, stoga, pozvao sugrađane da pomognu na način na koji mogu, a potrebna je: obuća, odjeća, hrana, posteljina, madraci, kreveti i ostalo. Kako je riječ o humanitarnoj akciji, u kojoj se potrebito prikuplja za poznate osobe, odnosno roditelje i djecu staru 9, 10, 17 i 19 godina, navedene su potrebne konfekcijske veličine odjeće, kao i broj cipela.

Obitelj Kišan:

Žene – visine 165 – 170 cm, br. obuće 37-39

Muški – visine 172 cm, (dječji brojevi 9-10); br. obuće 34,35,41,42

Uplata donacija:

Broj računa: HR96 23600001102165604

Poziv na broj: 9001-2017

Račun: Društvo naša djeca Jastrebarsko

Naslov uplate: “Donacija za obitelj Kišan – Pahanić”

Kontakt: Ivan Fabijanić: 091 6271 616 ili info@jastrebarsko.hr

 

Dodajmo i kako je Grad Jastrebarsko i s obitelji Vulić stupio u kontakt te se traže moguća rješenja za pomoć.

 

 

Komentari:

Oznake

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru