SportVijesti

Humanitarni turnir “Pokrenimo rijeku za Višena!” okupio mnoge naše sugrađane

Kotizacijama i dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 5.250 kuna

Humanitarni badminton turnir “Pokrenimo rijeku za Višena!” održan je u nedjelju u jaskanskoj osnovnoj školi.

Višen Pavlica učenik je 8. razreda OŠ “Ljubo Babić” koji je ove školske godine sudjelovao na županijskim natjecanjima iz fizike, matematike i šaha te na državnom natjecanju iz fizike, gdje se svojim znanjem plasirao na 6. mjesto, a Državno povjerenstvo pozvalo ga je na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih u Dohi i Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije.

Iako su Višenove životne okolnosti složene, on je zahvaljujući svojim sposobnostima, znanju i trudu postigao odlične rezultate, pa je time motiviran, njegov razrednik prof. Ratko Stojković inicirao održavanje humanitarnog badmintonskog turnira koji je u nedjelju okupio mnoge naše sugrađane:

 

Osim iz Jaske i okolice, na nedjeljni humanitarni badminton turnir, stigli su i gosti iz Zagreba:

 

Badminton turniru je prisustvovao i Višenov djed, Miroslav Pavlica:

 

Humanitarni turnir „Pokrenimo rijeku za Višena!” poklopio se i s 20. obljetnicom igranja badmintona u Jastrebarskom. Pokretač tog sporta u našem gradu, kao i nedjeljnog turnira je prof. Ratko Stojković s kojim je naš novinar razgovarao za trajanja turnira:

 

A da je zaista uspješno pokrenuta rijeka solidarnosti i zajedništva, govori podatak kako je financijski prilog dalo 213 ljudi, a njih 90 je i nastupilo na turniru. Zahvaljujući kotizacijama i dobrovoljnim prilozima, na humanitarnom badminton turniru “Pokrenimo rijeku za Višena” prikupljeno je 5.250 kuna.

foto © Radio Jaska:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close