Jaska i okolicaVijesti

I Jaskanci podržali akciju ‘Vratimo Palčiće u Petrovu’

Naši sugrađani su dres Cice Kranjčara iz '82. osvojili za 13.500 kn

‘Vratimo Palčiće u Petrovu’ humanitarna je akcija pokrenuta prošlog tjedna na facebooku, a cilj koje je prikupiti nešto više od četiri milijuna kuna za inkubatore, respiratore i monitore kako bi bebe imale odgovarajuću skrb u Petrovoj bolnici.

Facebook grupa ‘Vratimo Palčiće u Petrovu’ osam dana od kreiranja broji preko 15 tisuća članova koji na dražbu stavljaju svoje sportske suvenire, uglavnom dresove poznatih nogometaša, a pobjednici licitacija sredstva uplaćuju na račun Udruge Palčići.

S jučerašnjim danom do sada je prikupljeno više od 1,46 milijuna kuna, potvrdila je predsjednica kluba roditelja Palčići Željka Vučko tijekom jučerašnjeg dana.

Dres Cice Kranjčara otišao za 13.500 kn

Grupa Jaskanaca također je podržala akciju u velikoj mjeri prikupivši 13.500 kn na način da su pobijedili u licitaciji našeg sugrađana Alena Bajde koji je ponudio vrlo vrijedan suvenir – Dinamov dres Zlatka Cice Kranjčara iz šampionske 1982. godine. “Neizmjerno mi je drago da dres ostaje u Jaski” – kratko nam je rekao dosadašnji vlasnik ove vrlo vrijedne uspomene iz svog djetinjstva Alen Bajda i dodao da će, koliko mu je poznato, dres biti uokviren i izložen u jednom ugostiteljskom objektu u Jastrebarskom. “Novac je već uplaćen na račun Udruge Palčići i dečki danas tijekom dana dolaze po Cicin dres” – završno nam govori naš sugrađanin iz jaskanskog naselja Cvetković.

 


 

Humanitarnu akciju ‘Vratimo Palćiće u Petrovu’ organizirale su udruga ‘Dinamo – to smo mi’ i klub roditelja nedonoščadi Palčići.

Kao veliko finale humanitarne akcije najavljena je online tombola koja će se održati kroz desetak dana, a o kojoj će iz Udruge Palčići pravovremeno obavijestiti na svojoj web stranici palcici.hr.

Uplate donacija primaju se na račun za posebne namjene i donacije HR3324070001500333088, svrha uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU, ili putem QR koda za plaćanje na priloženoj fotografiji.

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Sličan sadržaj

Back to top button