Jaska i okolicaVijesti

I jaskanski prosvjetari danas u štrajku

Diljem Hrvatske danas se održava štrajk u osnovnim i srednjim školama budući da je Vlada odbila zahtjeve dva školska sindikata o povećanju plaća, a štrajku su se priključile i jaskanske škole.

Dakle, ni u Osnovnoj, ni u Srednjoj školi, a ni u Glazbenoj školi Jastrebarsko – danas nema nastave. Od ravnateljice osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko Sanje Sertić doznajemo da su u štrajku svi učitelji, kao i administrativno i tehničko osoblje. U školu je jutros došlo samo dvoje đaka koji su polaznici produženog boravka i oni su adekvatno zbrinuti.

U Srednju školu Jastrebarsko jutros je također došlo tek nekoliko učenika, no vraćeni su kućama jer je velika većina djelatnika Srednje škole također u štrajku. Sindikalna povjerenica Daria Vrdoljak kaže da štrajka više od 90% profesora i stručnog osoblja. Štrajk u školama održava se po prvi puta cirkularno, na način da su danas u štrajk uključene sve osnovne i srednje škole, a od sutra u blokadi sudjeluju škole u pojedinim županijama.

Prema rasporedu štrajka po županijama koji su danas objavili sindikati, škole na području Zagrebačke županije sutra nisu u štrajku. Znači to da učenici Osnovne, Srednje i Glazbene škole Jastrebarsko – sutra dolaze redovno na
nastavu, a također i đaci u osnovnim školama u susjednim općinama, odnosno u Krašiću, Klinča Selu i Pisarovini.

Sutra štrajkaju škole u 4 županije, a to su: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija. Sindikati će objavljivati svakodnevno koje će škole štrajkati, pa će tako raspored za ponedjeljak biti poznat sutra.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close