Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski SDP i HSU protiv obrade medicinskog otpada

I jaskanski SDP protivi se obradi neopasnog i opasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom. Stoji to u SDP-ovom priopćenju koje potpisuje tajnik Leon Bastašić, a koje je odaslano nakon sjednice Predsjedništva i Gradskog odbora gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko, održane
u utorak, na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak o protivljenju obradi neopasnog i opasnog medicinskog otpada tvrtke Remondis Medison u Jastrebarskom.

Također, oba stranačka tijela, pružila su punu podršku i inicijativi građana, koji su pokrenuli potpisivanje peticije, kao i gradonačelniku Zvonimiru Novoselu, obvezujući ga da i dalje štiti
interese svojih sugrađana.

 

Priopćenje jaskanskog HSU-a

Priopćenje vezano uz spornu investiciju u našem gradu, dobili smo i od Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Jastrebarsko, čije članstvo također ne želi obradu neopasnog i opasnog medicinskog otpada u našem gradu. U HSU-ovom priopćenju, kojeg potpisuje predsjednik Ivan Budišćak, stoji:

“Ne želimo centar za obradu medicinskog otpada tvrtke Remondis Medison u našem gradu. U potpunosti dajemo podršku inicijativi građana koja je pokrenula peticiju, te gradonačelniku Zvonimiru Novoselu, kao i ostalim gradskim službama da štite interese građana Jastrebarskog.”

Peticija Protiv obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom koju je pokrenula građanska inicijativa, osim online (LINK), može se potpisuti i fizički na 16 lokacija u gradu. To su: Optika Bašić, Parfumerija Mia, Fitness Centar Torbar, Caffe Baru Baza, Frizerski salon Magic, Salon cvijeća Jasminke Beg, Piccolo Bar Cvetković, Salonu ljepote Gloss, TV Bar, Princess Centar, Slastičarna Jaska, Caffe Bar Chucha, Garden Caffe bar, Caffe bar BIN, Pizzeria Erdödy i Knjigovotstveni servis Vesal.

Sličan sadržaj

Back to top button