SportVijesti

I mladi jaskanski šahisti na akciji ‘Šah uz školu’ u sklopu simultanke Garija Kasparova

Bivši svjetski šahovski prvak Garry Kasparov, u subotu je u zagrebačkom hotelu Westin odigrao simultanku na kojoj je igrao protiv mladih šahista i poznatih javnih osoba. Prije simultanke, Fondacija Garry Kasparov organizirala je, u sklopu akcije ‘Šah uz školu’, kvalifikacijski turnir osnovnoškolaca s kojeg su najbolje plasirani učenici dobili pravo nastupa u simultanci.

Na turniru su prvi put sudjelovali i najbolji učenici šahovske sekcije Osnovne škole Ljubo Babić s voditeljicom prof. Irenom Peruš. U kategoriji igrača do 15 godina Noa Ciban osvojio je odlično 3.mjesto i brončanu medalju s 3 i pol osvojena boda iz 5 susreta, a uspješan je bio i Višen Pavlica s 2 i pol boda i podijelio peto mjesto. Nastupili su i Matija Vukoder s 2 osvojena boda te Ivan Mihalić s jednim bodom, a u kategoriji igrača do 12 godina Benjamin Radošević osvojio je 2 boda.

U ukupnom poretku jaskanska škola osvojila je 10. mjesto. Uz voditeljicu sekcije, šahiste je na natjecanju, na kojem je sudjelovalo više od stotinu šahista i koje je trajalo punih 5 sati, pratio i Mladen Lončarić iz Šahovskog kluba Jaska.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close