Jaska i okolicaVijesti

I ove godine ususret Dana vina – riba i divljač fina

“Dani vina & riba fina”, te “Dani vina & divljač fina”– manifestacije su, koje će i ove godine, najaviti predstojeće Dane Vina. U tjednu prije održavanja ove manifestacije, pod okriljem Turističke zajednice i Grada Jastrebarskog, bit će, kao i lani, održana ova dva gastro natjecanja i to na Strossmayerovom trgu,  u petak, 1. i subotu, 2. lipnja.

“Dani vina & riba fina” – otvoreno je natjecanje u kuhanju fish paprikaša, za kojeg prijavljene ekipe moraju same osigurati pribor i tajne sastojke, dok će Organizator osigurati ribu. Natjecanje u kuhanju fish paprikaša, održati će se u petak, 1. lipnja od 17 sati, na Strossmayerovom trgu. O najboljim majstorima fish paprikaša, odlučit će žiri, a po završetku natjecanja, fish će se besplatno dijeliti svim posjetiteljima.

Na istom mjestu i u isto vrijeme, dan kasnije, u subotu, 2. lipnja, bit će održano i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša odnosno gulaša, pod nazivom “Dani vina & divljač fina”. U ovom natjecanju, sudjelovati će lovačke udruge s područja grada i šireg jaskanskog kraja, a lovci će za ovu manifestaciju meso osigurati sami, te gulaš kuhati u klasičnim lovačkim kotlovima od 30 litara.
O najboljim majstorima lovačkog gulaša, također će odlučiti žiri, a po završetku će se, kao i fiš paprikaš, i lovački gulaš, besplatno dijeliti posjetiteljima.

U petak, 1. lipnja i u subotu, 2. lipnja, Strossmayerov će trg od 17 sati biti u znaku priprema ribljih i specijaliteta od divljači, koje će svi moći kušati besplatno. Uvod je to u nadolazeće Dani vina, koji će se održati od 7. do 10. lipnja, na jaskanskom Sajmištu.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close