Jaska i okolicaVijesti

I u 2019. godini od Zagrebačke županije tisuću kuna za svako novorođeno dijete

Zagrebačka županija i u 2019. godini nastavlja s dodjelom tisuću kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć Zagrebačke županije u iznosu od tisuću kuna, može ostvariti jedan od roditelja, samohrani roditelj i roditelj iz jedno roditeljske obitelji, koji je državljanin Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje 1 godinu prije dana rođenja djeteta.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj Zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu Zagrebačke županije, odakle stiže i obavijest da je produžen rok za predaju zahtjeva za sve one roditelje koji su to
postali u 2018. godini.

Novi rok do kada se mogu predati zahtjevi je 31. ožujka ove godine. Rok je produžen, navode u Županiji, zbog povećanog broja pristiglih zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad.

Inače, u 2018. godini Zagrebačka županija isplatila je 2 389 jednokratnih novčanih pomoći za što je izdvojeno 2 milijuna i 389 tisuća kuna, a konačna brojka za 2018. godinu biti će poznata nakon što pristignu i obrade se svi zahtjevi.

Obrasci zahtjeva za 2018. i 2019. godinu kao i sve dodatne informacije o ostvarenju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se OVDJE.

Oznake

Slična tema:

Close