Jaska i okolicaVijesti

Iduće školske godine besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve osnovnoškolce u Zagrebačkoj županiji

Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije u školskim klupama dočekati će besplatni udžbenici koje će financirati država, i besplatne radne bilježnice za koje je Zagrebačka županija osigurala 7,5 milijuna kuna.

Sporazume o sufinanciranju i provođenju postupka nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala potpisao je u utorak župan Stjepan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima osnovnih škola. Ispred Jastrebarskog, sporazum su potpisali zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat i ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić.

Podsjetimo, prošle godine Županija je osigurala 12 milijuna kuna za kupnju udžbenika svim osnovnoškolcima u Županiji. S obzirom da je krajem 2018. godine donesen zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija odlučila je od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva kao što su radne bilježnice, atlasi, i sl.

“Zagrebačka županija osigurat će 300 kuna po učeniku, a u slučaju da iznos bude nešto veći, sufinanciranju će se priključiti gradovi i općine jer cilj je da roditelji nemaju nikakvih troškova” – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close