Jaska i okolicaVijesti

Dva velika jubileja DVD-a Gornji Desinec i Susret vatrogasnih puhačkih orkestara RH

Članovi DVD-a Gornji Desinec za vikend će proslaviti dva velika jubileja: 100. obljetnicu svog Puhačkog orkestra i 90.  obljetnicu društva. Uz to, biti će održan i 35.  Susret vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske.

Sve to događati će se na Trgu Svetog Ivana u Gornjem Desincu, u subotu 15. i nedjelju 16. lipnja. Subota će biti u znaku 35. Susreta vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske (prema pristiglim prijavama na Susretu će svoje umijeće pokazati 17 vatrogasnih puhačkih orkestara iz gotovo cijele Hrvatske), koji će početi iza podneva i potrajati do večernjih sati, a tijekom poslijepodneva u kulturno umjetničkom programu nastupiti će tamburaški orkestar grada Pljevlja iz Crne Gore, te KUD Desinec.

Nedjeljna događanja, 16. lipnja, početi će budnicom, polaganjem vijenca na groblju i svetom misom u 9 sati, a nastaviti se poslijepodne od 14:30 sati mimohodom vatrogasnih postrojbi, Svetojanskih mažoretkinja i Kuburaške udruge Okić, nakon čega će uslijediti svečana sjednica DVD-a Gornji Desinec, a potom i vatrogasna vježba DVD-a Jastrebarsko.

I nedjeljno poslijepodne biti će u znaku kulturno umjetničkog programa, u kojem će uz puhačke orkestre nastupiti i KUD Dinara iz Kijeva. Završnica dvodnevnih slavljeničkih događanja u Gornjem Desincu biti će u znaku zabavnog programa, pa će tako najprije nastupiti Desinečki tamburaši, a potom i Tamburaši za dušu.

Pokrovitelji predstojećih proslava DVD-a Gorni Desinec su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close