Jaska i okolicaVijesti

In memoriam Božidar Šiktar

(1954. - 2020.)

Danas je u 66. godini života preminuo poznati jaskanski obrtnik Božidar Šiktar od kojeg se oprašta Udruženje obrtnika Jastrebarsko čiji In memoriam prenosimo u cijelosti.

U četvrtak, 26. ožujka 2020. godine u 66. godini života preminuo je dugogodišnji cijenjeni i uspješni obrtnik Božidar Šiktar, član Udruženja obrtnika Jastrebarsko koji je svojim zalaganjem doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava i promidžbi obrtništva.

Rođen 09.09. 1954. god. u Izimju, kao sin Bogdana i Bare Šiktar. Božidar Šiktar vlasnik obrta TESARSKA RADNJA bio je od 15.10.1987. godine u čije je poslovanje uključena cijela obitelj vlasnika; supruga, sin i kćer sa sjedištem u Izimju 13.

Vlasnik obrta s iskustvom više od 30 godina pohađao je brojne seminare i edukacije zajedno sa svojim djelatnicima. Dobitnik je brojnih priznanja, zahvalnica i diploma o stručnom usavršavanju. Na Olimpijadi krovopokrivača 2002. godine osvojio je 3. mjesto, a godinu dana kasnije 2. mjesto.

Božidar Šiktar bio je iznimno aktivan kao član Udruženja obrtnika Jastrebarsko. Sudjelovao je i uvijek se rado odazivao na sve akcije i događanja koja provodi Udruženje obrtnika Jastrebarsko. Za svoj nesebičan rad na prijedlog Upravnog odbora, Obrtnička Komora Zagreb 2019. godine dodijelila mu je Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb.

Bio je nesebični dobrotvor sportskih, kulturno-umjetničkih i vatrogasnih udruga, te cijenjeni vrsni glazbenik, učesnik i donator u raznim dobrotvornim akcijama grada Jastrebarskog kojima se rado odazivao i dao svoj veliki doprinos.

Dragi naš Božo, s ponosom i radošću sjećamo se svih zajedničkih trenutaka, posebno kulinarskih i radnih akcija te natjecanja, koja si uvijek odgovorno i nesebično radio, a za sve nas zauvijek ćeš ostati naš “dobri duh Udruženja”.

Udruženje i obrtništvo izgubilo je, ne samo promicatelja vrijednosti obrtništva, nego i čovjeka, velikog prijatelja, koji se dao na raspolaganje onda kada je to bilo najpotrebnije, a njegovo ime biti će vječno upisano u povijest obrtništva.

Dragi naš dobri i nezaboravni Božo, neka ti je laka Hrvatska zemlja!

Povezane vijesti

Počivao u miru.

 

© Iz arhive

Božidar Šiktar i Stipe Bučar

 

Božidar Šiktar je 1973./74. u prvoj sezoni kad je osnovana Sveta Jana (1973.) bio član ekipe i to golman. Na slici je u crnom dresu (golman).

 

Sa svojim obrtnicima prilikom pripreme kotlovine u perivoju. Božidar Šiktar s kapom glavni kuhar.

 

 

 

Povezane vijesti

Back to top button