Jaska i okolicaSportVijesti

In memoriam Mihajlo Krenek – Bata

(28.9.1943. - 11.2.2020.)

Danas u 13 sati na gradskom groblju u Jastrebarskom bit će pokopan Mihajlo Krenek – Bata, dugogodišnji dužnosnik i igrač nogometnog kluba Jaska, koji je nakon teške bolesti preminuo u utorak u 77. godini života.

In memoriam NK Jaske prenosimo u cijelosti:

Jaskansku sportsku javnost bolno je pogodila vijest o odlasku u vječnost legende nogometnog kluba Jaska, Mihajla Kreneka – Bate, dugogodišnjeg svestranog dužnosnika i igrača najstarijeg jaskanskog sportskog društva. Preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 77. godini života. Među sportašima i brojnim Jaskancima poznat kao „Bata“, nadimak je dobio kao dugogodišnji poslovođa jaskanske trgovine „Borova“.

Mihajlo „Mijo“ Krenek rođen je 28. rujna 1943. u mjestu Djedina Rijeka, na Dilj gori (općina Čaglin, Požeško-slavonska županija). Trgovac zvanjem, od 1964. do 1966. igrao jeza Jedinstvo iz Dvora na Uni, a zatim preselio u Jastrebarsko. Popularni „Bata“, dobri duh NK Jaske, punih 50 godina bio je nezamjenjivi dio drevnog kluba s Centrale. Debitirao je kao seniorski igrač modrobijelih još 1970. i sudjelovao u osvajanju Jaskine šampionske titule 1973. Nakon završetka seniorske karijere, 1976, igrao je i za veterane Jaske.

Ništa našem „Bati“ nije bilo teško, kad je u pitanju bila njegova voljena Jaska. Djelovao je u klubu kao tajnik, blagajnik, predsjednik i oružar. Dugi niz godina ravnao je redarskom službom i brinuo o naplati ulaznica. Njegov topli i zarazni osmijeh te uvijek vedri, široki slavonski duh, bio je zaštitni znak svake seniorske i veteranske utakmice. Centrala je proteklih pet desetljeća bila njegov drugi dom. Strastveni ribolovac, ljubitelj slavonske tamburaške glazbe i „Zlatnih dukata“, najviše je od svega uz svoju obitelj volio „Jasku“, svoju najveću sportsku ljubav, u kojoj je proveo pola stoljeća, klub u kojem je proživio brojne lijepe dane i stekao mnoge drage i dobre prijatelje.

Sjećanje na našeg dragog „Batu“ živjet će trajno u redovima našeg kluba, među njegovim igračima, navijačima i prijateljima. Tražit ćemo ga i uvijek nalaziti u licima njegovih najdražih, njegove voljene supruge Marije, njegovih kćeri Lidije i Mihaele, njegovih unuka Anamarije, Patricije i Mirte. Neka mu je laka jaskanska i hrvatska zemlja koju je od srca volio! Počivao u miru!

NK Jaska

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Pogledaj i ovo:
Close
Back to top button
Close