Jaska i okolicaVijesti

In memoriam Nikola Rožić – Velja

(22.7.1953. - 16.7.2020.)

Jučer je u 67. godini života iznenada preminuo cijenjeni i uspješni jaskanski obrtnik Nikola Rožić – Velja, a In memoriamom od njega se oprašta Udruženje obrtnika Jastrebarsko.

U četvrtak, 16. srpnja 2020. godine u 67. godini života preminuo je cijenjeni i uspješni umirovljeni obrtnik Nikola Rožić, bivši član Poslovnog odbora Ceha uslužnih djelatnosti i Skupštine Udruženja obrtnika Jastrebarsko, u mandatnom razdoblju 2010. – 2014. godine, koji je svojim zalaganjem doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava i promidžbi obrtništva.

Nikola Rožić vlasnik obrta ELEKTROINSTALTER iz Jastrebarskog bio je od 1994. godine do odlaska u mirovinu 2014. godine.

Poznat po profesionalnom i kvalitetnom načinu rada dugi niz godina ostvario je pružanje najkvalitetnijih usluga vezanih uz izvođenje poslova elektroinstalacije, a svojim dugogodišnjim i marljivim radom predano je radio na unapređenju svog obrta i struke.

Pored svog profesionalnog rada i poslovanja, uspješno se bavio vinogradarstvom, podrumarstvom i pčelarstvom.

Kao vlasnik obrta sa dugogodišnjim iskustvom pohađao je brojne seminare, tečajeve i edukcije, te je dobitnik brojnih priznanja, zahvalnica i diploma o stručnom usavršavanju.

Nikola je bio nesebični dobrotvor sportskih, kulturno-umjetničkih i vatrogasnih udruga, učesnik i donator u raznim dobrotvornim akcijama grada Jastrebarskog kojima se rado odazivao i dao svoj veliki doprinos.

Njegovim preranim odlaskom Udruženje i zajednica izgubilo je vrijednog i neumornog člana, kolegu i prijatelja. Iskrena sućut cijeloj obitelji. Počivao u miru.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Povezane vijesti

 

Nikola Rožić, kojega je cijeli jaskanski kraj zvao Velja, bio je veliki poznavatelj povijesti, osobito svog svetojanskog kraja kojemu se uvijek s radošću vraćao. Gostujući u našoj emisiji ‘Jaskanski susreti’, u lipnju 2011. godine, dotakao se i svog prezimenjaka, Vatroslava Rožića koji je kao i on rođen u Prodin Dolu.

 

Posljednji ispraćaj Nikole Rožića – Velje bit će u ponedjeljak, 20. srpnja u 16 sati na gradskom groblju Jastrebarsko.

Back to top button