Jaska i okolicaVijesti

Inicijativa građana: “Zadovoljni smo brojem prikupljenih potpisa”

4.242 potpisa prikupila je Inicijativa građana Jastrebarskog koja je tijekom ovoga mjeseca organizirala prikupljanje potpisa za ukidanje naplate cestarine na autocesti A1 na relaciji Jastrebarsko – Zagreb, odnosno Zdenčina – Zagreb.

Peticija, koja se potpisivala od 5. do 23. listopada, na javnim je mjestima dobila 2.002 potpisa, dok je putem interneta prikupljeno 2.240 potpisa, dakle, ukupno 4.242 potpisa.

“Inicijativa građana izražava zadovoljstvo brojem prikupljenih potpisa s obzirom na uvjete i na mogućnosti pojedinaca koji su sudjelovali u akciji.” – stoji u priopćenju Inicijative, koja ističe da su sudionici te akcije sve privatne osobe u radnom odnosu, odnosno volonteri koji su uložili svoju volju i vrijeme u organiziranje peticije.

Inicijativa građana navodi i da su sve materijalne troškove: papir, printanje, obrasce, plakate, takse, gorivo, vozila, štandove i sve ostalo snosili sami organizatori, bez financijske pomoći javnih tijela vlasti ili bilo koje druge organizacije.

Peticiju s prikupljenim potpisima uputiti će sada nadležnim institucijama: Vladi Republike Hrvatske, odnosno nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, županu i Zagrebačkoj županiji, Hrvatskim autocestama, te Gradskom vijeću Grada Jastrebarskog i vijećima općina Klinča sela, Krašić, Pisarovina i Žumberak.

Kod župana Stjepana Kožića zatražiti će i prijem kako bi mu osobno predali potpise građana i ukazali na problem nejednakosti u odnosu na druge građane Zagrebačke županije kada je u pitanju povezanost s glavnim gradom, kao i na druge probleme jaskanskog kraja.

Sličan sadržaj

Back to top button