Jaska i okolicaVijesti

Danas valja svratiti u jaskansku knjižnicu, a naročito od 18 sati na poetsko-glazbenu večer

U okviru Noći knjige, manifestacije kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige, u Jastrebarskom će danas od 18 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko, biti održana poetsko – glazbena večer.

Gošće večeri biti će naše sugrađanke, “pjesničke duše” Marina Bastašić, Daniela Bobinski i Danica Divjak, koje povezuje velika ljubav prema poeziji, a koje će osim autorskih pjesama, kazivati i poeziju drugih jaskanskih pjesnika. U glazbenim stankama nastupiti će, također Jaskanka, mlada flautistica Lara Prežgaj.

Pjesnička večer zamišljena je kao središnje događanje u sklopu obilježavanja Noći knjige, a uz nju knjižnica je danas tijekom cijeloga dana središte još nekim zanimljivim događanjima.

Budući da temu ovogodišnje Noći knjige predstavljaju omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, za stripoljupce je pripremljeno posebno iznenađenje. S obzirom na činjenicu da Alan Ford ove godine slavi 50 godina, može se pogledati izložba ukoričenih stripova. Također, tijekom današnjeg dana može se sudjelovati u akciji, u kojoj svi ljubitelji knjiga uz simboličnu donaciju mogu odabrati neke od naslova iz ponude jaskanske knjižnice. Izbor je vrlo šarolik, od proze, preko poezije, stručnih knjiga, kuharica, publicistike do knjiga za djecu…

Dakle, svakako valja svratiti u Narodnu knjižnicu i čitaonicu Jastrebarsko, kako tijekom dana, tako i od 18 sati na poetsko glazbenu večer.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close