Jaska i okolicaVijesti

Iz Dječjeg vrtića Radost šalju važnu obavijest roditeljima djece

Relaksacijom restriktivnih mjera i naš je grad živnuo.

Proradile su trgovine, počele su svete mise, sutra svoja vrata otvaraju brojni obrti uslužnih djelatnosti, a osnovna škola i dječji vrtić pripremaju se za ponovni prijem đaka i mališana idućeg ponedjeljka, 11. svibnja.

Prije povratka u školu i vrtić, sljedećega tjedna, provodi se anketiranje roditelja kako bi se utvrdilo koliko će učenika nižih razreda dolaziti na nastavu, odnosno djece u vrtić. Naime, tek nakon što se dobije uvid o broju djece koja bi dolazila u školu i dječji vrtić, moguće je predložiti kvalitetnu organizaciju prihvata i rada s tom djecom, a shodno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Najvažnija preporuka odnosi se na broj osoba u zajedničkom prostoru, koji ne smije prelaziti deset. Naime, u istom prostoru u isto vrijeme smiju boraviti isključivo djeca i odgojitelj odnosno nastavnik iz iste odgojno-obrazovne grupe, a uz jednog nastavnika ili odgojitelja, može biti maksimalno devetero djece.

Važno je napomenuti kako se nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene tih uputa, uključujući neradne dane, nova djeca ne primaju u skupinu.

Dječji vrtić Radost Jastrebarsko pozvao je, stoga, roditelje koji imaju potrebu dovođenja djece u vrtić u razdoblju od 11. do 22. svibnja, da obvezno moraju o tome obavijestiti vrtić i to najkasnije do utorka 5. svibnja do 16 sati.

Izjavu koju roditelji trebaju ispuniti, možete preuzeti u nastavku, a šalje se na mail adrese tajnistvo.dvradost@gmail.com ili djecji.vrtic.radost1@zg.t-com.hr.

Detaljne upute prema kojima će biti organiziran rad Dječjeg vrtića Radost biti će objavljene u petak 8. svibnja, pa će tada biti poznato i kako će sve funkcionirati u praksi.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close