IzdvojenoJastrebarskoZanimljivosti

Iz EU fonda 1,4 milijuna kuna Glazbenoj i Osnovnoj školi

Na popisu od 212 odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj (koje je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja), a koje su tijekom prošle godine uspješno aplicirale na javnom pozivu “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, dvije su iz Jastrebarskog: Glazbena škola i Osnovna škola Ljubo Babić.

One su, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za smanjenje potrošnje energije, bespovratno ostvarile (ukupno) oko milijun i 400 tisuća kuna.

Preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Glazbenoj školi Jastrebarsko, za energetsku obnovu zgrade, što uključuje poboljšanje toplinske zaštite ovojnice, te ugradnju novog visoko-učinkovitog sustava grijanja, odobreno je nešto više od 880 tisuću kuna.

Osnovnoj školi Ljubo Babić, za energetsku obnovu zgrade Područne škole Desinec, koja uključuje poboljšanje toplinske zaštite ovojnice, zamjenu vanjske stolarije, proizvodnju toplinske energije iz obnovljivih izvora energije, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, te uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, odobreno je više od 510 tisuća kuna.

NOVO:  Počela je demontaža klizališta

Tim novcem za desinečku je područnu školu projektirana ušteda veća od 75% toplinske energije za grijanje, dok se za Glazbenu školu, ta ušteda, procjenjuje na 80%.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Iz iste kategorije

Close

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru