DogađanjaJastrebarsko

Iz gradskog proračuna i dalje pomoć novorođenoj djeci

Oglašavanje

Grad Jastrebarsko, već 14 godina u svom proračunu osigurava novac za novorođenu djecu. Za prvo i drugo dijete, roditelji dobivaju novčanu pomoć od dvije i pol tisuće, a za treće i svako daljnje dijete – šest i pol tisuća kuna. Od 2003. godine do danas, isplaćena je pomoć za opremu ukupno dvije tisuće novorođene djece.
Običaj je u našem gradu, da gradski čelnici tu pomoć osobno uručuju roditeljima koji prvi podnesu zahtjev u novoj godini, te onima čiji je zahtjev stoti po redu. Ove godine, stoti zahtjev, podnijeli su Ivana i Ivan Dimnjaković iz Cvetkovića, koji su početkom mjeseca rujna postali roditelji malog Pavla.

 

Upravo zato, naš grad financijski i pomaže novorođenoj djeci, iako gradonačelnik Zvonimir Novosel smatra da to nije presudno prilikom odluke o roditeljstvu:

PROČITAJTE I OVO  Sanjkaški kup Plešivica 2018. | foto, video

 

 

Naknada za novorođenu djecu u gradu Jastrebarskom do prije nekoliko godina bila je i veća:

 

Bez obzira na daljnja moguća smanjenja gradskih prihoda, gradonačelnik Novosel je za posjete obitelji Dimnjaković, obećao da se naknade za pomoć novorođenoj djeci, neće umanjivati.

 

Naknada iz gradskog proračuna za novorođeno dijete, iznosi, kao što smo rekli, dvije i pol tisuće kuna:

 

 

Ivan Dimnjaković, otac malog Pavla, sa suprugom Ivanom, takvu je pomoć prije dvije godine dobio i prilikom rođenja kćerke Pie. Novac im stavlja na štednju:

 

Ivan Dimnjaković, jedno je vrijeme bio i politički aktivan, pa smo ga pitali, kako (s oporbene pozicije) ocjenjuje natalitetnu politiku grada?

PROČITAJTE I OVO  Jadranko Šeper novi predsjednik HPD-a Jastrebarsko

 

Komentari:

Oglašavanje
Oznake
Prikaži više

Ako ste propustili:

Zadnje vijesti:

Close

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru