Jaska i okolicaVijesti

Iz Kine u Zagreb, pa potom u Jastrebarsko, stiglo 60 tona zaštitne opreme | VIDEO

U nedjelju je izravnom letom iz Šangaja u Zagreb stigao zrakoplov sa 60 tona zaštitne opreme za službe koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije novog koronavirusa.

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica te beskontaktni toplomjeri za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Pomoćnik ministra Damir Trut je ispred Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preuzeo pošiljku koju Stožer civilne zaštite RH dalje distribuira službama koje sudjeluju u borbi protiv novog koronavirusa, a najprije je oprema dopremeljena na prostor bivše vojarne u Jastrebarskom u logistički centar Ravnateljstva Civilne zaštite RH, privremeni upravitelj kojeg je Mladen Boričević, inače naš Jaskanac i Cvetkovčanac.

Pošiljku su u Zagrebu uz pomoćnika ministra, dočekali i ministar zdravstva Vili Beroš, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i veleposlanica Kine u Hrvatskoj Erwen Xu.

Ovo je do sada najveća pošiljka zaštitne opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije, a sličnih pošiljki će, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko. Tim pošiljkama osigurava se kontinuirana opskrba našeg zdravstvenog sustava i svih drugih službi tijekom epidemije.

Ovim letom dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju Hrvatskoj daje kineska vlada, kao i donacija hrvatske zajednice u Kini Hrvatskom Crvenom križu.

Dodajmo kako su u istovaru opreme pomagali i vatogasci iz postrojbi članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

 

Snimili smo u nedjelju dolazak konvoja kamiona s opremom u Jastrebarsko.

Foto
civilna-zastita.gov.hr

Sličan sadržaj

Back to top button