Jaska i okolicaVijesti

IZGRADNJA ROTORA | Sljedeći tjedan preusmjeravanje prometa na obilazne pravce

Na više lokacija uz glavnu jaskansku ulicu ovih dana su postavljene obavijesne table s natpisom “obilazak”, a kako već neko vrijeme traju radovi na ulazu u Jastrebarsko iz smjera Karlovca, i kako još uvijek nismo primili nikakvo priopćenje za javnost ni poziv za press konferenciju, uputili smo prekjučer na adresu investitora (Hrvatske ceste d.o.o.) molbu za podrobnije informacije o projektu Rekonstrukcija raskrižja “Trešnjevka” – raskrižje državnih cesta DC1 i DC310 u Jastrebarskom (zamolili smo osnovne podatke o projektu, vremenske rokove radova, faze zatvaranja prometnica te podatke o privremenoj regulaciji koje se očekuje… itd. Također, uputili smo molbu za uvid u digitalnu verziju ‘mape’ s ulicama i najavljenim pravcima kretanja koju bismo proučili i prenijeli na web portal kako bi u svakom trenutku bilo dostupno našim sugrađanima.)

Prenosimo odgovor Hrvatskih cesta u kojem nema priloženih ni fotografija ni datoteka, a izostali su i osnovni podaci o projektu poput onih financijskih.

“U ovom trenutku traju pripremni radovi,  koji ne podrazumijevaju preusmjeravanje prometa sa glavnog pravca (DC1). Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, puni obujam radova na budućem kružnom toku Trešnjevka – Jastrebarsko će započeti u utorak ujutro, 09.06.2020. a najkasnije u petak, 12.06.2020.

U vrijeme izvođenja radova promet za sva vozila bit će preusmjeren na obilazne pravce:

·      Smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – Ulica Matije Gupca – Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta – državna cesta DC1

·      Smjer Zagreb – Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – Ulica kralja Tomislava – Ulica Augusta Šenoe – Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica)  –  državna cesta DC1

Također u vrijeme izvođenja radova promet za sva teretna vozila industrijske/poslovne zone i njezinih korisnika će odvijati preko:

·        Črnilovečke ulice i makadamskog puta”

 

S obzirom da se radovi izvode na području Grada Jastrebarskog, uputili smo se na njihovu adresu i saznali kako se radovi planiraju završiti u roku od 5 mjeseci cijelo to vrijeme voziti će se obilazno. Objavljena je i trasa kretanja za sva teretna vozila industrijske, odnosno poslovne zone i njezinih korisnika, jer je u okviru izgradnje kružnog toka Trešnjevka, predviđena i rekonstrukcija tamošnjeg mosta Betonara. Također, biti će premješteno i okretište autobusa i to 200-tinjak metara dalje prema centru grada. Na istoj adresi dobiva se uvid u kartu s pravcima kretanja.

 

U nastavku donosimo i fotografije novinara naše redakcije u nekoliko navrata u zoni radova.

 

15. svibnja:

29. svibnja:

6. lipnja:

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close