SportVijesti

Izložba planinarskih fotografija u prostoru Žitnice

“130 godina naše razgledne piramide na Japetiću, 105 godina organiziranog planinarenja u Jastrebarskom, 70 godina od osnivanja Planinarskog društva Jastrebarsko, pa 40 godina od otvorenja Jaskanskog planinarskog puta… sve su ovo obljetnice kojima ulazimo u središnja događanja naše slavljeničke godine.” – poručuju iz Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko čiji su članovi prikupili 300-tinjak fotografija različitih doba razvoja svog društva, a koje će predstaviti javnosti na izložbi u prostoru Žitnice u Perivoju dvorca Erdödy.

Službeno otvorenje najavljeno je za ovaj petak, 24. svinja u 19 sati, a izložba će biti otvorena 10-tak dana, do nedjelje 2. lipnja.

“Od autora fotografija izdvajamo našeg počasnog predsjednika Mirka Kosa, zatim Franju Novosela, bivšeg predsjednika i tajnika društva i utemeljitelja Jaskanskog planinarskog puta. Izdvajamo i Bernarda Wagnera kojem možemo zahvaliti na bogatoj foto arhivi, te Gorana Ringela koji je fotografije brižno sakupljao i čuvao te nam ih ustupio” – najavljuju jaskanski planinari svoju izložbu na kojoj će se moći vidjeti i fotografije novijeg doba.

Oznake
Close