SportVijesti

Jaskanac Ivan Puškarić kreće na putovanje “Pedalom za Krijesnice”

U 12 dana prijeći biciklom uz cijelu granicu Lijepe naše i to za udrugu Krijesnica koja brine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Za nešto više od mjesec dana, točnije 15. kolovoza, upravo na takvo putovanje krenut će naš sugrađanin Ivan Puškarić, koji će kroz 12 etapa u 12 dana obići cijelu Hrvatsku na biciklu. Ukupno je to 3.100 kilometara s više od 30 tisuća metara uspona.

Glavni cilj putovanja Ivana Puškarića je prikupiti sredstva za udrugu Krijesnica. Naime, svaki drugi dan u Hrvatskoj jedno dijete oboli od maligne bolesti, a liječenje traje u prosjeku godinu dana što je velika borba kako za samo dijete tako i cijelu obitelj. Da bi tu borbu lakše savladali pomaže im udruga Krijesnica, a kako bi pomogao Udruzi i oboljeloj djeci, u svoju 12-dnevnu borbu za otprilike mjesec dana krenut će Jaskanac Ivan Puškarić.

Želja mu je motivirati i druge da se pridruže akciji i doniraju udrugu, a tijekom putovanja po Hrvatskoj i sam će pokušati prikupiti sredstva. Osim financijske pomoći udruzi Krijesnica, Puškarić želi dodatno promovirati aktivan i sportski život, kao i ukazati da se ljepote Hrvatske najbolje mogu doživjeti upravo na biciklu.

Višegodišnjeg poznatog biciklista Ivana i njegovo putovanje “Pedalom za Krijesnice” možete pratiti na facebook stranici:

Povezane vijesti

Back to top button