Jaska i okolicaVijesti

Jaska je ovog ljeta jedno veliko gradilište

Koronavirus je zaustavio ili odgodio brojna događanja, no ne i građevinske radove na području našega grada. Pored izgradnje rotora na ulasku u Jastrebarsko iz pravca Karlovca, gradi se parkiralište kod osnovne škole i prometnica u gospodarskoj zoni, te saniraju odnosno asfaltiraju brojne ceste koje su se prekopavale zbog izgradnje vodovoda odnosno kanalizacije u okviru EU projekta ‘Naša voda naša budućnost’. Taj projekt, kao što je poznato, mora biti završen do kraja mjeseca kolovoza, pa su i radovi na obnovi prometnica, kako u samom gradu, tako i u prigradskim naseljima, ovih dana intenzivirani.

Može se, stoga, reći da je Jaska ovoga ljeta jedno veliko gradilište, a s time se slaže i gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Novosel: Je, jedno veliko gradilište zaista, završavamo projekt aglomeracije, gradnje kanalizacijskog sustava, vodoopskrbe i odvodnje. To je projekt na kojem se radi već tri godine i na ovom finišu kreće završetak samih infrastrukturnih radova i saniranje prometnica, asfaltiranje svih dionica. Kompletna sela dobivaju nova lica i ovom prilikom zahvaljujem  sugrađanima na strpljenju jer živjeti na takvim gradilištima nije jednostavno, ja sam toga svjestan, kao i mnogih nezadovoljstava koje to stvara, međutim, građani moraju znati da ne radimo jedan kilometar jedne ceste u naselju, već se u ovom trenutku asfaltira otprilike 30 kilometara cesta i to je operativno i logistički i financijski veliki zahvat, ali do konca kolovoza vjerujem da će biti sve gotovo i da ćemo u jesen ući u novom licu i svijetlu i da će u tim naseljima prevladati zadovoljstvo jer ljudi su to strpljivo čekali. Još jednom zahvaljujem građanima na strpljenju, nije lako živjeti uz te strojeve.

 

A više o EU projektu “Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u gradu Jastrebarskom” saznajte u nastavku. U istom audio prilogu gradonačelnik Novosel govori i o novoj hrvatskoj Vladi i očekivanjima Jaske od nje te o, i dalje, neriješenom pitanje vojarne koja iz državnog nikako da prijeđe u vlasništvo grada. Audio petak 24.7.

 

Recimo još kako će se na dijelu državne ceste D310 u Gospodarskoj zoni Jalševac, točnije u zoni izvođenja radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora, od sutra pa do završetka radova (30-tak dana), promet odvijati jednim prometnim trakom, a bit će reguliran semaforom i privremenom prometnom signalizacijom.

Foto
Grad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button