Jaska i okolicaVijesti

Jaska odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u Domovinskom ratu, Hrvatski je sabor 1999. godine, proglasio današnji dan – 18. studeni – Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pa se danas u gradu-heroju, održava središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada.

A počast i zahvalnost svim poginulima (i nestalima) u obrani tog herojskog grada – paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća, molitvama i misama, odaje se diljem zemlje. Naš Grad, počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, odao je sinoć.

Nakon mise u župnoj crkvi, na obližnjem Spomen obilježju, zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat i predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić, prvi su upalili svijeće, nakon čega su to učinili i: gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, umirovljeničkih udruga, policije i vatrogasaca, te ravnatelji i direktori gradskih tvrtki i škola, kao i brojni građani.

Svi oni, svijećama su ispisali riječ: Vukovar. Molitvu je predvodio jaskanski župnik Stjepan Rožanković, a sjećanje na žrtvu Vukovara, izvedbom domoljubnih pjesama, uveličalo je Gradsko pjevačko društvo Javor, te Klara Blažek (glumica Gradskog kazališta Jastrebarsko) koja je pročitala Priču o Gradu – Siniše Glavaševića, kao i vatrogasci DVD-a Jastrebarsko.

Sličan sadržaj

Back to top button