OstaloVijesti

Jaskanac Josip Lacković večeras leti ispod Sisačkog mosta

Jaskanac Josip Lacković danas će u večernjim satima izvesti pravi letački podvig i preletjeti u svom avionu ispod Sisačkog mosta.

TZ Sisak

Let našeg sugrađanina prvotno je bio na rasporedu 28. kolovoza, no zbog vremenskih uvjeta program Aeroshow Kupa u Sisku tog dana je odgođen za 11. rujna pa će stoga večeras u 19:30 h Lacković letjeti ispod Sisačkog mosta.

Jedinstveni je to prelet u Europi, koji je organiziran u čast obljetnice prvog leta avionom ispod Starog mosta u Sisku kojeg je izveo pilot Ivica Jakovlić davne 1932./1933. godine.

Kako se radi o letu ispod minimalne sigurne visine Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) je s organizatorima i pilotima održala brifing te utvrdila spremnost pilota za prelet ispod mosta kao i spremnost svih drugih sudionika na osiguranju i provedbi programa te je izdala Odobrenje za prelet ispod mosta ispod minimalne sigurne visine.

HACZ

 

Recimo još kako će Josip Lacković, inače iskusni pilot koji je osvajao nagrade na brojnim natjecanjima, letjeti i sutra i to u 15 sati u Gornjoj Stubici na “Susretima za Rudija”.

Back to top button