Jaska i okolicaVijesti

Jaskanac Velimir Kokot županijski pročelnik

Jaskanac Velimir Kokot, novi je pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije.

Josip Kraljičković, koji je bio na čelu tog upravnog odjela, od početka ove godine, ponovno je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.  Dragutin Stopić, preuzeo je Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, a Marina Čolig Upravni odjel za financije.

U 4 županijska upravna odjela tako je od Nove godine, došlo do promjena na rukovodećim mjestima, dok preostalih 8 vode dosadašnji pročelnici.

Velimira Kokota koji je u Gradu Jastrebarskom bio savjetnik za  EU projekte, župan Stjepan Kožić za županijskog je pročelnika imenovao iz kvote SDP-a, prije nego se u županijskoj skupštini dogodilo tzv. “preslagivanje”, za kojeg je, kao što je poznato, nova skupštinska većina (okupljena oko HDZ-a) smijenila SDP-ovog predsjednika skupštine Mihaela Zmajlovića i na njegovo mjesto izabrala HDZ-ovog Damira Mikuljana.

Inače i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu preuzet će SDP-ov kadar. Umjesto dosadašnjeg HDZ-ovog Vjerana Štublina, župan je za novu pročelnicu imenovao Mirelu Katalenac (koja je do sada bila SDP-ova županijska vijećnica), a koja će, na pročelničku dužnost, stupiti idući tjedan.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close